Contentmanagement

Communicatie is de afgelopen jaren verschoven van een offline naar een (overwegend) online middelenmix. Ook voor bouwprojecten is er veel veranderd op het gebied van communicatie. Verschillende doelgroepen halen hun informatie tegenwoordig online, en dat betekent de informatie over jouw project ook online te vinden moet zijn, tijdens de realisatie van het project, maar ook al in eerdere fases. Maar welke informatie (content) ga je delen, en hoe beheer je de verschillende kanalen?

Contentmanagement: voor wie en waarom?

Voordat je begint met het maken van content, over jouw bedrijf of project, zul je na moeten denken over de doelen en doelgroepen: wie willen of moeten de content lezen, wat wil je ermee bereiken? Je wilt je nieuwsberichten, blogs, interviews of artikelen natuurlijk niet voor niets (laten) schrijven, en uiteindelijk deel je deze informatie om er ook iets mee te bereiken. Verkoop van producten, het informeren van omgeving of het delen van kennis. Intern, extern of allebei. Door interessante content te delen ben je online zichtbaar en wek je vertrouwen. Volgers worden ambassadeurs van je bedrijf of project.

Contentmanagement: aanpak

De eerste stap is het bepalen van de strategie, waaronder de doelen en doelgroepen. Wat wil je precies delen, op welke kanalen, hoe beheer je de content? Katja’s helpt je hier graag mee, wij weten als geen ander hoe je een en ander kunt inrichten en aanpakken. Bijvoorbeeld met behulp van een contentkalender, het genereren van de content en het delen van deze content op de verschillende kanalen. Tussentijds wordt er geëvalueerd, zodat er bijgestuurd kan worden waar nodig. Soms is het namelijk gewoon een kwestie te testen hoe iets uitpakt.

Contentmanagement: uitvoering

Katja’s biedt jou contentmanagement vanaf het eerste idee tot aan het daadwerkelijk plaatsen van content. Katja’s maakt, eventueel samen met jou, de contentkalender en zorgt ervoor dat de bedachte content op het juiste moment op het juiste kanaal verschijnt. Ook vangt Katja’s de reacties op en beantwoordt de vragen. Kortom: Katja’s biedt een totaalpakket, zodat je geen omkijken meer hebt naar je website en sociale media-kanalen!

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over de inzet van communicatie, sociale media of contentmanagement? Neem dan contact op!