HEB JIJ AL EEN KATJA?

Anno 2016 is het niet de vraag óf je met sociale media aan de slag moet, maar hóe je dat aanpakt. Een lastige vraag voor jou als ondernemer in de bouw. Je wilt toch gewoon met je eigen vak bezig zijn? Heb je de tijd niet voor communicatie of de kennis en kunde niet in huis? Besteed online communicatie en sociale media dan uit. Katja's zorgt voor de juiste content, op het juiste moment op het juiste kanaal. Jouw content, jouw kennis, jouw nieuws. Gecombineerd met de online ervaring van Katja's een perfecte combinatie voor een succesvolle online inzet. 

Heb jij al een Katja?

 

 

 

Wat doet Katja's?

Katja's analyseert bestaande content en denkt mee over nieuwe content, gebundeld in een overzichtelijke contentkalender. Bij Katja's schrijven we content en publiceren we bestaande en nieuwe content op de verschillende sociale media-kanalen zoals Twitter, Facebook of LinkedIn. Op verzoek maken we ook foto’s en video’s. Monitoring van de kanalen en een analyse van de statistieken behoort ook tot het takenpakket. Wil je iets dat niet in het lijstje staat? Dan onderzoeken we samen de mogelijkheden! Kortom: Katja's neemt jou al het communicatiewerk uit handen. Je weet precies wat je krijgt; voor een vast bedrag per maand.

  
Acquisitiecoach Danielle de Jong over het belang van goede communicatie Db-m heeft al een paar jaar een Katja, eigenaar Vincent Maaskant vertelt
 

Maandabonnementen online communicatie & sociale media

 

12 uur per maand

20 uur per maand

36 uur per maand

Plan van aanpak - one page
Strategie en aanpak voor online activiteiten
Gratis
Eenmalig
Gratis
1 keer per jaar
Gratis
2 keer per jaar
Contentkalender 1 keer per kwartaal 1 keer per 8 weken 1 keer per maand
Tekstuele content maken
Nieuwsberichten, interviews, blogs, persberichten etc.
Maandelijkse update Tweewekelijke update Wekelijkse update
Content delen
Op sociale mediakanalen
LinkedIn/Facebook: 1 keer per week
Twitter: 2 keer per week, reageren wanneer nodig
LinkedIn/Facebook: 2 keer per week
Twitter: 3-4 keer per week, reageren wanneer nodig
LinkedIn/Facebook: 2 keer per week
Twitter: dagelijks
Monitoring
Wat wordt er gezegd online, wat zijn reacties op content etc.
Om de dag Dagelijks Dagelijks
Statistieken
Onderzoeken van bereik, effect, sentiment etc. Kortom: de cijfers!
1 keer per half jaar 1 keer per kwartaal 1 keer per maand
Nieuwsupdate/mailing
Op basis van reeds gegenereerde content
1 keer per kwartaal 1 keer per 2 maanden 1 keer per maand
Algemene werkzaamheden
Interne afstemming over content, afhandelen e-mail, algemeen contact, vergaren achtergrondinformatie, ophalen van kennis en nieuws noodzakelijk om het werk uit te voeren etc.
Inbegrepen Inbegrepen Inbegrepen
Evaluatie
Hoe verloopt de online communicatie; wat kan er beter en hoe?
1 keer per jaar 1 keer per jaar 1 keer per jaar
       
Prijs per maand € 900,00 € 1.500,00 € 2.700,00
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voorwaarden: 10% korting op een jaarabonnement, 5% korting op een halfjaarabonnement; minimale afname is drie maanden; prijzen zijn exclusief BTW; exclusief grafische vormgeving, foto en video, aanschaf van systemen, regelt Katja’s uiteraard wel indien nodig; exclusief eventuele reis- en overige kosten. Werkzaamheden worden in principe online uitgevoerd