Projectcommunicatie

dbm klein 3

De plannen voor je bouwproject zijn zo goed als afgerond, de vergunningen aangevraagd en de bouw start zeer binnenkort. Of je nu opdrachtgever of uitvoerende partij bent, communicatie over het project is een belangrijk onderdeel tijdens de bouwperiode. Of er nu midden in de stad wordt gebouwd met 'de winkel open', of op een afgeschermde bouwplaats: jouw project heeft (toekomstig) gebruikers, die geïnteresseerd zijn in de voortgang van het project.

Projectcommunicatie: informeren, betrekken en beïnvloeden

Ieder bouwproject kent verschillende doelgroepen: de opdrachtgever, medewerkers, huidige of toekomstige gebruikers, de omgeving (omwonenden, bedrijven), de pers, inwoners van de stad, betrokken stakeholders of liefhebbers van de bouw. Allemaal zijn ze op hun eigen manier en om hun eigen redenen geïnteresseerd in de voortgang van je project. Projectcommunicatie, of bouwcommunicatie, is een belangrijk middel om deze doelgroepen te informeren en hen te betrekken bij de bouw. Maar met projectcommunicatie kun je ook draagvlak creëren, het gevoel van overlast beperken en het imago van je project èn je bedrijf hoog houden of verbeteren. Jouw project vordert immers een stuk gemakkelijker als iedereen er positief over is!

Projectcommunicatie: aanpak

Het is verstandig om de verschillende doelgroepen al voor de start van de bouw te betrekken en mee te nemen in het proces. De verschillende betrokken partijen weten dan precies wat er gaat gebeuren, welke invloed dat heeft en wat ze kunnen verwachten. Eerlijkheid en transparantie zijn hierin belangrijke speerpunten. Zeg wat je doet, en doe wat je zegt.

Katja's adviseert en ondersteunt het project met bouw/projectcommunicatie en zorgt ervoor dat alle belangrijke doelgroepen dat weten wat zij willen of moeten weten over de bouw. Projectcommunicatie is uitstekend te combineren met omgevingscommunicatie. Katja's zorgt ervoor dat de verschillende doelgroepen een positief beeld van het project hebben door op een open en eerlijke manier te communiceren. Ze weet als geen ander wat gebruikers, de omgeving of de stakeholders willen weten en hoe zij een positief beeld van het project vormen, ondanks de overlast waar de bouw mee gepaard gaat.

Geen ingewikkelde plannen, lastige boodschappen of onduidelijke middelen. Maar een concreet plan van aanpak, een heldere boodschappen en communicatiemiddelen zonder vraagtekens. Van traditionele offline communicatiemiddelen tot de inzet van sociale media. Op de bouwplaats, maar ook elders. Je wilt tenslotte ook dat iedereen net zo enthousiast is over je schoolgebouw, zorginstelling of station als dat je zelf bent!

Meer weten?

Wil je meer weten over omgevingscommunicatie in relatie tot je bouwproject? Neem dan contact op!