Social media

Den Haag Centraal klein 2

Communicatie is de afgelopen jaren verschoven van een offline naar een (overwegend) online middelenmix. Ook voor bouwprojecten is er veel veranderd op het gebied van communicatie. Verschillende doelgroepen halen hun informatie tegenwoordig online, en dat betekent de informatie over jouw project ook online te vinden moet zijn, tijdens de realisatie van uw project, maar ook al in eerdere fases. Zet je alleen traditionele communicatiemiddelen in, of maak je ook gebruik van een website en sociale media als Twitter, Facebook en LinkedIn?

Sociale media: aanpak

Voordat je begint met communiceren over je project, zul je na moeten denken over de doelen en doelgroepen: wie wilt of moet je bereiken met jouw communicatie, en wát wil je ermee bereiken? Je doelgroep enkel informeren over je project vraagt een andere aanpak, dan wanneer je bijvoorbeeld draagvlak wilt creëren of zelfs wilt dat geïnteresseerden met je mee gaan denken over verschillende oplossingen.

Als de doelen en doelgroepen bekend zijn, kan er nagedacht worden over de strategie en de bijbehorende communicatiemiddelen. Katja's helpt jou graag op weg in de - voor jou wellicht onbekende - wereld van webcommunicatie en sociale media. Draagvlak, storytelling en de juiste tone of voice zijn hierin belangrijke speerpunten.

Sociale media: communicatieplan en uitvoering

Als je Katja's vraagt te helpen met communicatie ontvang je geen ingewikkeld plan, maar een concreet stappenplan: welke media ga je inzetten, wat vertel je op welk kanaal, op welk moment en hoe zorg je voor samenhang tussen de verschillende media?

Naast het opstellen van een communicatieplan verzorgt Katja's ook de concrete uitvoering. Wil je met je team liever zelf aan de slag? Dan is een workshop wellicht een goede manier om je teamleden wegwijs te maken op Twitter, Facebook, LinkedIn, YouTube, Flickr of Pinterest.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over de inzet van communicatie en sociale media? Neem dan contact op!