Blog: communicatie als... risicomanagement (maart 2017)

Hoera! De kogel is door de kerk: die nieuwe woontoren in hartje stad of die nieuwe weg tussen twee grote steden komt er. Tijd om samen met je adviseurs en de architect aan de slag te gaan met het ontwerp en vervolgens het contract, de planning, het budget en alle bijbehorende risico’s. Vergeet je niet iets? Wist je dat je met goede communicatie met alle interne en externe stakeholders een hoop ellende voorkomt?

Lees meer: Blog: communicatie als… risicomanagement

Blog: 5 onderwerpen die niet mogen ontbreken in je aanbestedingsplan van aanpak (feb 2017)

05/01/17

Traditionele contracten maken steeds meer plaats voor UAV-gc-contracten. Als aannemer ben je ineens verantwoordelijk voor allerlei zaken die vroegâh keurig netjes in een bestek stonden. Je moet over het ontwerp, de financiering en het onderhoud nadenken, maar ook over de relatie en communicatie met je omgeving. Over reputatie, draagvlak en co-creatie. Zaken die vroegâh aan de andere kant van de tafel lagen, maar die je in het projectplan van aanpak voor een tender nu zelf moet meenemen. Ik geef je 5 onderwerpen die écht niet mogen ontbreken.

Lees meer: Blog: 5 onderwerpen die niet mogen ontbreken in je aanbestedingsplan van aanpak (feb 2017)

Blog: Zeg nooit sorry (jan 2017)

05/01/17

Sorry voor de overlast. Excuses voor de werkzaamheden. Laatst kwam ik bijgevoegde kaart tegen in een bouwkeet. De achterkant vertelde me: ‘Sorry dat we heiwerkzaamheden uitvoeren.’ We bieden als bouwsector, of we nu opdrachtgever of opdrachtnemer zijn, vaak excuses aan. Te vaak. Aan omwonenden, gebruikers, huurders, voorbijgangers en zelfs aan heel Nederland. En dat moeten we niet doen. Nooit.

Lees meer: Blog: Zeg nooit sorry (jan 2017)

Utrecht Centraal officieel geopend (dec 2016)

07/12/16

Afgelopen woensdag, 7 december, is station Utrecht Centraal officieel geopend. Staatssecretaris Dijksma maakte daarvoor samen met wethouder Everhardt (gemeente Utrecht) en de president-directeuren Roger van Boxtel (NS) en Pier Eringa (ProRail) een 360 graden-selfie van haarzelf en het toegestroomde publiek. Ook bedankte ze de vakmensen die het station bouwden en toegankelijk hielden in de bouwperiode. De hele dag was het feest op het grootste station van Nederland, dat de afgelopen zes jaar volledig verbouwd werd.

Lees meer: Utrecht Centraal officieel geopend (dec 2016)

Blog: Communicatie, waar voor je geld? (okt 2016)


28/10/16

Communicatie is een vak apart. Een andere wereld. Een niet-technische wereld. Totaal anders dan technische rapporten, DBFM-contracten en bouwtekeningen. Bij communicatie ligt het ontwerp niet voor start bouw vast. De omgeving bepaalt het ontwerp, en dat ontwerp wijzigt tijdens het project. Dat maakt communicatie lastig, ongrijpbaar en moeilijk planbaar. En dan is communicatie ook nog eens niet in geld uit te drukken. Dat wil zeggen: communiceren kost geld. In elk geval in de vorm van tijd. Maar hoeveel levert het concreet op, in geld? Een vraag die ik regelmatig krijg, en terecht. De waarde van communicatie, reputatie of een goede relatie met de buurt is niet zomaar in euro's uit te drukken. En diezelfde waarde is niet altijd direct zichtbaar. Maar hoe beantwoord ik die vraag dan?

Lees meer: Blog: Communicatie, waar voor je geld? (okt 2016)