Blog: Aan alles komt een eind


09/07/16

Al een paar maanden geleden werd station Den Haag Centraal officieel geopend. Het was één van de eerste projecten waar ik als communicatieadviseur bij betrokken was. Mijn eerste project dat vol inzette op online communicatie. Een website met dagelijks nieuws, een Twitteraccount dat nooit sliep, een Facebookpagina met om de dag een update en een actief YouTube-kanaal. Ik heb er veel van geleerd, in een tijd dat sociale media in opkomst waren. Maar ook in een tijd dat mensen hier en daar al een beetje social media-moe raakten, er nieuwe kanalen opkwamen en oude kanalen verdwenen. Afgelopen vrijdag sloten we de kanalen officieel, na bijna 6 jaar. Ik vind het net als onze volgers toch wel jammer. Maar ja, af is af. En nieuwe projecten hebben zich aangediend. Genoeg te doen dus!

Voor denhaagnieuwcentraal.nl schreef ik het volgende, allerlaatste bericht op de website: "Afgelopen jaren hebben we je met veel plezier op de hoogte gehouden van de voortgang van de bouw van het nieuwe station. Af en toe deelden we ook nieuws van de andere projecten in het stationsgebied. We interviewden vele betrokkenen van het project; van bouwmanagers tot uitvoerders, van gebruikers tot vervoerders en van reizigers tot omwonenden. We beantwoordden vragen, maakten filmpjes en deelden foto's van de bouw. We deelden nieuws via Twitter, Facebook en Youtube, publiceerden bouwkranten, schreven bewonersbrieven, leidden allerlei groepen rond over de bouwplaats en lieten iedereen meekijken via de webcam. We verhielpen issues samen met de aannemer en de huismeester en vierden mijlpalen samen met jou.

Jullie volgden ons massaal, deelden jullie foto's en filmpjes van de bouw en stelden honderden vragen, die wij graag beantwoordden. Jullie gaven ons tips, dachten met ons mee als wij daarom vroegen en lieten het ons weten als er iets mis was in het weekend of tijdens de vakanties. Jullie volgden het plaatsen van de eerste draagkolom, juichten met ons mee toen het laatste wybertje op zijn plek lag, bezochten de open dagen en vierden met ons het einde van de verbouwing in februari 2016.

Zoals dat met alles gaat, komt er ook aan dit project een einde. Als communicatieteam zijn we er trots op de communicatie voor dit mooie station mochten organiseren. We hebben dat met heel veel plezier gedaan!"

Dat we afgelopen jaren met veel plezier gevolgd zijn, doet me goed. We krijgen volop reacties van volgers die het net als ik jammer vinden dat het stopt. Dat ik min of meer 'bekend' geworden ben als vaste twitteraar bleek tijdens de open dag van de HSE, 18 juni. "Ik ben op zoek naar Katja, die van de tweets." Ik moet er om lachen, maar ben ook trots. Trots op zo'n mooi project, trots op de behaalde resultaten en de goede online relatie met de omgeving. En alle opgedane kennis en ervaringen? Die zet ik gewoon in op een volgend project!