Twitter Dashboard: do or don’t?


13/07/16

Vorige week berichtten we al kort over de lancering van het Dashboard; de social mediamonitoringstool van Twitter. Na onder andere Tweetdeck, Hootsuite en Coosto een nieuwe tool om je posts in te plannen, te beantwoorden en in de gaten te houden. Omdat we altijd op zoek zijn naar nieuwe, betere tools, onderwierpen we Dashboard aan kort gebruikersonderzoek. Met als grote vraag: to use or not to use?

Hoe werkt het?

Je kunt je Dashboard, net als bij andere tools, pas goed gebruiken als je het goed hebt ingericht. Op dashboard.twitter.com doorloop je enkele stappen, waarbij je onder andere relevante zoektermen invoert. Zodra je je feed hebt opgeslagen, zie je je gefilterde tijdlijn. Bovenaan die tijdlijn, of onder de optie ‘create’ schrijf je nieuwe tweets schrijven en plan je ze in. Die laatste is nieuw! Dat plannen wijst zichzelf: kies voor ‘schedule’ en vervolgens voor de gewenste datum en tijd. Kies opnieuw voor ‘Schedule tweet’ en je tweet staat in de wachtrij. Vanuit diezelfde wachtrij kun je je tweet ook wijzigen. Statistieken bekijken kan ook, via de kop ‘analytics’. Je ziet daar de standaardcijfers over tweets en volgers. Kies je onder analytics voor ‘account’ kun je zelfs per verzonden tweet de statistieken zien.

Praktisch

Het Dashboard werkt erg makkelijk, ook zonder handleiding lukt het je om het Dashboard in te stellen en te gebruiken. Daarbij werkt het Dashboard hetzelfde als Twitter zelf en ziet het er hetzelfde uit. Dat maakt het gebruik een stuk makkelijker, want het is herkenbaarder en niet perse nieuw. In enkele kliks heb je een tweet ingepland, inclusief foto, of een overzicht van hoe je tweets het doen online.

Voordelen

  • Basisfaciliteiten zitten in het Dashboard: uitlezen van een gefilterde tijdlijn, plannen van berichten en het bekijken van statistieken.
  • Dasboard werkt hetzelfde als Twitter zelf. Dat maakt gebruik makkelijk en overzichtelijk.
  • Ingeplande tweets zijn gemakkelijk terug te vinden als een opsomming, maar ook in een kalender.
  • Dashboard is niet alleen voor de zakelijke gebruiker, maar ook voor de individu. Zonder extra account log je in met de voor jou bekende inloggegevens.

Nadelen

  • Sommige tools geven suggesties over het beste moment om je post te delen. Dashboard doet dat niet.- Alle relevante tweets komen in één tijdlijn te staan.
  • De zoekfunctie ontbreekt. Andere profielen bekijken gaat niet.
  • De statistieken geven een basisinzicht, maar zijn niet heel uitgebreid.
  • Er zitten geen écht vernieuwende functionaliteiten in het Dashboard.

Eindoordeel

Over het algemeen vind ik Dashboard een handige tool, waarin de meest gebruikte Twitterfaciliteiten zijn opgenomen. Zonder extra account zet je gemakkelijk een aantal tweets klaar. Wat ik zelf erg jammer vind is dat álle relevante tweets in één tijdlijn staan. Bij Tweetdeck, Hootsuite of Coosto kun je meerdere zoekkolommen – voor meerdere accounts, zelfs buiten Twitter - aanmaken, wat het voor mij veel overzichtelijker maakt. Vooral als ik bijvoorbeeld tijdelijk de traffic rond een evenement wil monitoren. Dat doe ik in een aparte, extra kolom.

Verder vind ik dat Twitter veel te laat is met deze tool. Twitter loopt al wat jaren mee; jaren waarin er grote behoefte is ontstaan aan het monitoren van de traffic. Iedereen die al langer van social media gebruik maakt heeft allang een andere tool in gebruik. Al met al voor beginnende bedrijven of tweeps best een handige tool, maar zelf ga ik snel terug naar de uitgebreidere en overzichtelijkere concurrent: Hootsuite!