Twee openingen in één week


28/08/16

Afgelopen week was een mooie, maar drukke week voor Katja's! Maar liefst twee stations werden officieel geopend: Metrostation Den Haag Centraal en station Utrecht Vaartsche Rijn.

Den Haag metrostation rijker

Maandagochtend 22 augustus is het nieuwe Haags Startstation E-lijn (HSE) feestelijk in gebruik genomen. Het door ProRail gebouwde metrostation gaat vanaf die dag onder de naam ‘Den Haag Centraal’ verder. Reizigers hebben een directe verbinding met trein, tram en bus.

Tom de Bruijn, wethouder van de gemeente Den Haag en vice-voorzitter van de Verkeersautoriteit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, opende het nieuwe station maandagochtend rond 9.00 uur samen met Cees de Vries, regiodirecteur ProRail, en Pedro Peters, directeur RET. De zaterdag ervoor bedankte ProRail de omwonenden door hen een brunch aan te bieden.

Station Vaartsche Rijn feestelijk geopend

Dinsdag 23 augustus 2016 is het Utrechtse station Vaartsche Rijn feestelijk in gebruik genomen. Zo'n honderd genodigden woonden de feestelijkheden bij en waren onder de indruk van de eenvoudige schoonheid van het station. Een aanwinst voor de stad, de buurt en de reiziger.