Winkelcentrum Terwijde

 

Projectinformatie

In de Utrechtse wijk Leidsche Rijn werd een nieuw winkelcentrum gebouwd. Inwoners van de wijken Terwijde en Het Zand kunnen hier sinds oktober 2014 terecht voor hun dagelijkse boodschappen. Ook zijn er café's, restaurants en commerciële diensten.

De bouw van het winkelcentrum is in april 2013 gestart. In razend tempo werden de winkels en appartementen gebouwd. In januari 2014 bereikte de bouw het hoogste punt. Op 5 november 2014 is het winkelcentrum feestelijk geopend. Hierna zijn de sociale mediakanalen overgenomen door de beheerder van het winkelcentrum.

Ondanks het feit dat de bewoners van de VINEX-wijk erg blij zijn met de komst van het winkelcentrum, is een goede relatie met alle betrokken erg belangrijk voor opdrachtgever MAB Development. Via db-m heeft Katja's de online communicatie en sociale media opgepakt. Tijdens de bouw kregen bewoners online een kijkje achter de schermen en maakten nieuwe winkeliers alvast kennis met de wijk. Daarnaast konden bewoners en andere geïnteresseerden hun vragen stellen via de sociale mediakanalen Twitter en Facebook.

Katja's Communicatie & Nieuwe media heeft de communicatiestrategie bepaald, uitgerold en uitgevoerd. Daarnaast verzorgde Katja's een redactieplanning en de bijbehorende content tijdens de uitvoeringsfase. 

 

Feiten & Cijfers

Opdrachtgever: MAB Development, via db-m

Betrokken: november 2013 - november 2014

Projectperiode: april 2013 - december 2014

Diensten: contentmanagement, social media 

Informatie: projectsite, Twitter @TerwijdeWinkels, Facebook