Den Haag Nieuw Centraal

 

Projectinformatie

Station Den Haag Centraal heeft de afgelopen jaren een complete metamorfose ondergaan. Van een gedateerd en donker station is het gebouw getransformeerd naar een lichte, ruime en overzichtelijke openbaarvervoersterminal, waar al het openbaar vervoer samenkomt in één gebouw. 

Dagelijks maken ruim 190.000 mensen gebruik van station Den Haag Centraal. Daarnaast telt het station nog eens een grote hoeveelheid direct omwonenden, verschillende belangenpartijen, diverse winkeliers in en om het station en een aantal ministeries op loopafstand. Tijdens de bouwperiode, van 2010 tot en met 2016, bleven alle voorzieningen in gebruik en reden alle treinen volgens de normale dienstregeling.

Projectcommunicatie

Bouwen 'met de winkel open' betekent dat goede communicatie met alle doelgroepen cruciaal is. Reizigers kregen te maken met andere looproutes en tijdelijke afsluitingen. Omwonenden hadden te maken met nachtelijke werkzaamheden en winkeliers verhuisden naar tijdelijke voorzieningen.

Als één van de eerste grote bouwprojecten in Nederland investeerde gedelegeerd opdrachtgever ProRail in online communicatie en sociale media, als aanvulling op de traditionele middelenmix. Naast periodieke bouwkranten, bewonersbrieven en persmomenten zette het project vanaf het begin van de bouw in op kanalen als Twitter, Facebook en YouTube. De communicatie op deze kanalen hing samen en kwam samen op de projectsite, waar bijna dagelijks updates geplaatst werden.

Via deze kanalen ging het projectteam de dialoog aan met haar volgers. Zij kregen zeven dagen per week vrijwel direct een reactie op vragen, opmerkingen en tips. Verbeterpunten die binnenkwamen via sociale media werden door een speciaal aangestelde huismeester direct opgelost. Het project zette sociale media in de eerste plaats in om te luisteren naar de wensen en behoeften van de gebruikers, zodat het projectteam daar direct op in kon spelen. Daarnaast werden deze kanalen ook ingezet voor projectcommunicatie en omgevingscommunicatie.

Feiten & Cijfers

Opdrachtgever: ProRail, namens gemeente Den Haag

Betrokken: september 2010 - maart 2016

Projectperiode: 2010 - 2016

Diensten: Projectcommunicatie, omgevingscommunicatie, social media

Informatie: projectsite, Twitter @DHNCentraal, Facebook